Vraag bij je fietsreparateur om een serviceboekje voor je fiets. Bewaar dit boekje zorgvuldig. Het toont dat je fiets regelmatig goed onderhouden is op alle cruciale punten. Van een goed onderhouden fiets houd je langer plezier. Vraag bij onderhoud of reparatie altijd aan de fietsenmaker om je serviceboekje af te tekenen.

Onderhoudsplan

Laat je fiets eenmaal per jaar grondig onderhouden door een vakkundige fietsenmaker. Alle vitale delen van de fiets worden gecontroleerd en zo nodig bijgesteld. Mocht de fietsenmaker zien dat onderdelen versleten raken, dan noteert hij een advies in het serviceboekje. In overleg bepaal je zelf op welke termijn daar iets aan gedaan wordt. Als je al weet dat er van alles moet gebeuren mag je natuurlijk ook bij het inleveren van de fiets aangeven binnen welke limiet onderdelen vervangen mogen worden.

Zon en regen tasten het hele jaar door banden en ketting van je fiets aan. Je fiets blijft in topconditie door de banden goed opgepompt en de ketting goed gesmeerd te houden. Bovendien wil je dat de fiets veilig en goed verlicht is. Kom daarom iedere drie maanden langs voor een kleine beurt.